matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
moniak17461:
a)(x+3)
2
−1=x
2
b)x+1=
√
11
(x+2) c)2x−
√
2
=x
√
2
+1
21 paź 13:52
bezendu1990:
x
2
+6x+9−1−x
2
=0 6x+8=0 △=6
2
−4*0*8=36
√
△
=6 i policz x1 i x2
21 paź 14:07