ktora z podanych liczb
kolezanka13: ktora zpodanych liczb jest wieksza od 1
A(0,1)−3
B.1210
C.(−2)−4
D.1 √2
21 paź 12:50
Krzysiek : | | 1 | | √2 | |
Np D |
| = |
| −usunolem niewymiernosc z mianownika bedzie >1
|
| | √2 | | 2 | |
| | a | | an | | 110 | |
Teraz B− skorzystaj ze wzoru ze |
| n ( |
| } ⇒ |
| bedzie >1
|
| | b | | bn | | 210 | |
Teraz A− trzeba skorzystac ze wzoru ze (a/b)
−n= (b/a)
n wiec bedziemy mieli
| 1 | |
| −3=103 to bedzie wieksze od 1? tak samo przyklad C prosze rozwiazac |
| 10 | |
21 paź 16:51
Eta:
@
Krzysiek ...... brednie opowiada !
Poprawna odp: tylko
A)
| | 1 | |
bo ( |
| )−3= 103 =1000>1 |
| | 10 | |
pozostałe wartości są <1
B)
| | 1 | | √2 | | 1,41 | |
D) |
| = |
| ≈ |
| ≈0,7 <1 |
| | √2 | | 2 | | 2 | |
21 paź 17:07
Piotr:
21 paź 17:10
Krzysiek : Eta ale ja sie tam pytam czy to bedzie wieksze od1 Moglem znaki zapytania postawic . Jak
npisalem 103 to bedzie wieksze od 1 i jeszcze znak zapytania to wiadomo z eto jest wieksze
od 1 i bedzie odpowiedz A .
21 paź 18:42
Krzysiek : Poza tym chcialem zeby kolezanika troche pomyslala a nie bezmyslnie przepisala odpowiedz i na
sprawdzinie bedzie bieda . Pozdrawiam . Chcialem CI wyslac kwiatka ale nie wiem jak co chce
jakiegos emontka wyslac to nie wchodzi wiec dla Ciebie caly bukiet kwiatow .
21 paź 18:50