matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=-x^2+6x+c
ANIA:
Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=−x
2
+6x+c. do wykresu tej funkcji należy punkt A = (−2, −9) . Parametr c jest równy : a. −25 , b. −17 , c.7 , d.17
21 paź 11:17
Gustlik:
Wskazówka: f(−2)=−9
21 paź 11:18