matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
monia41:
wys stozka jest rowna 8 a tworzaca jest nachylona do podstawy pod katem 30 stopni olicz objetosc tego stozka
21 paź 10:04
dero2005:
8
√
3
= tg 30
o
=
r
3
r = 8
√
3
πr
2
*h
V =
=
3
21 paź 10:19