prawdopodobieństwo
Ania: Przy danych P(B)=P(B') oraz P(A\B)+P(A\B')= 4/5, obliczyć P(A).
liczę już ponad godzinę i nie mogę sobie poradzić ciągle coś mi nie wychodzi, proszę o pomoc
20 paź 21:18
Artur z miasta Neptuna:
P(b)=P(b') <=> P(b)=1/2
wiedzac to dasz sobie rade dalej
20 paź 21:27
lolitka: A co dalej należy zrobić? Czy one mają część wspólna?
20 paź 21:46
Ania: niestety nie wiele mi to mówi, możesz podpowiedzieć coś jeszcze jak to rozwiązać ?
20 paź 22:01
Gustlik:
20 paź 22:02
Mila: Witaj Gustlk, długo Cię nie było na forum.
20 paź 22:03
Gustlik: Witaj,
Mila, pozdrawiam
20 paź 22:13
lolitka: a czy P(A)=P(B')?
20 paź 22:14
Ania: o dziękuje bardzo Gustlik !
a czy jest możliwe zapisanie rozwiązania bez przedstawienia graficznego ?
20 paź 22:15
20 paź 22:18
Ania: przyda się nie pewno, dzięki.
20 paź 22:30