ciągi
anka: 2 ZADANIA NA CIĄGI:
Zad.1 Niech
47 = 0,a1a2a3...,
gdzie a1a2a3,... są kolejnymi cyframi rozwinięcia dziesiętnego. Oblicz sumę cyfr
a1+a2+a3+...+a61
Zad.2
Rozbicie namiotu na jedną dobę kosztuje 20 zł, a za każdą następną dobę płaci się o 50 gr mniej
niż za poprzednią.
a) Ile kosztuje rozbicie namiotu na dwa tygodnie?
b) Ile dni może stać namiot za kwotę 350 zł?
20 paź 20:01
anka: ktoś rozumie ?
20 paź 20:16
20 paź 20:18
aniabb: 4/7=0,57142857142857142857142857142857
okresowy
(5+7+1+4+2+8)*10+5=
20 paź 20:24