| 1+sin2x | 1+tgx | ||
= | |||
| cos2x | 1−tgx |
| 1+2sinxcosx | cos2x+sin2x+2sinxcosx | |||
L= | = | = | ||
| cos2x−sin2x | cos2x−sin2x |
| (cosx+sinx)2 | (cosx+sinx) | ||
= | dzielisz przez cos gora i | ||
| cosx−sinx)(cosx+sinx) | cosx−sinx) |
| (1+sinx/cosx) | |
= P | |
| 1−sinx/cos) |
| sin2x+cos2x+2sinx*cosx | (sinx+cosx)2 | |||
P= | = | = | ||
| cos2x−sin2x | cos2x−sin2x |
| (sinx+cosx)(sinx+cosx) | sinx+cosx | |||
= | = | = | ||
| (cosx −sinx)(cosx+sinx) | cosx−sinx |
| 1+tgx | |||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||
| 1−tgx |
idę odpocząć