matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
praca
PIOTR:
Wyznacz wyrazy a2,a5,an+2 mając dany wzór ogólny:an=(4n−3)/n=5)
20 paź 19:06
PuRXUTM:
4n−3
an=
?
n−5
20 paź 19:11
aniabb:
zamiast n wstawiasz odpowiednią liczbę zza a
4*1−3
a
1
=
1−5
20 paź 19:15