Rówania z wartością bezwzględną w mianowniku
potęga: Rozwiąż równania:
20 paź 18:36
aniabb:
x=1.5
x=3,5 lub x=−1,5
20 paź 18:39
potęga: ok, a w jaki sposób to rozwiązać?
20 paź 18:44
PuRXUTM: ania jak zwykle odpowiedź

@ potęga − najpierw założenia a później 2 przypadki
20 paź 18:45
potęga: czy należy podać do nich na początku założenia?
20 paź 18:45
potęga: 
dziękuję
20 paź 18:46
aniabb: bo klepanie wzorów na tym edytorze jeszcze strasznie mnie męczy..a jak nie ma zainteresowania
to po co mam się wysilać
20 paź 18:48
PuRXUTM: w sumie tak, ale wiesz trzeba pomagać− a można wiedzieć skąd ty masz te wyniki ? Rozwiązujesz
czy poprostu widzisz ?
20 paź 18:49
aniabb: rozwiązuję w pamięci
20 paź 18:52
aniabb: |x|+x=3 2x=3 lub 0=3 wiec x=1.5
20 paź 18:53
PuRXUTM: no w sumie to łatwę
20 paź 18:54
aniabb: |x−1|=2.5 x=..jw
20 paź 18:54