matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
michalx152 pomóżcie!!!:
(6
√
8
− 2
√
32
+ 3
√
50
)*
√
2
11 maj 19:21
♊:
Mała wskazówka.
√
8
=
√
4*2
= 2
√
2
√
32
=
√
4*8
√
50
=
√
25*2
= 5
√
2
11 maj 19:25