dany jest okrąg o równaniu x^2 - 8x -6y = 0 ile wynosi S? może któś wyjaśnić?
Matur: dany jest okrąg o równaniu x2 − 8x −6y = 0 ile wynosi S?
może któś wyjaśnić?
20 paź 17:40
Matur: przepraszam źle napisałam juz znam odpowidz
20 paź 17:42
aniabb: to nie jest równanie okręgu tylko paraboli
20 paź 17:42
Matur: x
2 −8x +y
2 − 6y : tak miało być

juz mam odpiweidz
20 paź 17:47
aniabb: (4;3)
20 paź 17:52
Matur: a nie (8,6)?
20 paź 17:56
Matur: dlaczego 4,3?
20 paź 17:57
aniabb:
bo wzór to x2 −2ax +y2 −2by +....
więc 2a=8 więc a=4
20 paź 17:59
Matur: mozesz mi to rzopisac na tym rownaniu?
20 paź 18:08
20 paź 18:11
aniabb: podaj równanie bo tam jest kilka
20 paź 18:14