zadanie maturalne
balbina |2x-8|=-2x-8.: wykaż że istnieje dokładnie jedna liczba rzeczywista taka,że suma tej liczby i jej odwrotności
jest równa 2
20 paź 17:03
Godzio:
| | 1 | |
x + |
| = 2 ⇔ x2 + 1 = 2x ⇔ x2 −2x + 1 = 0 ⇔ (x − 1)2 = 0 ⇔ x = 1 |
| | x | |
20 paź 17:05
balbina |2x-8|=-2x-8.: dzięki

chyba jestes dobry z matmy
20 paź 17:08
Mila:
Balbino ,Godzio jest celujący.
Jakie jest polecenie do do tego ostatniego zadania?
20 paź 17:13
Mila: Już wiem, że to nick.
20 paź 17:14
balbina |2x-8|=-2x-8.: √108 +√60 podzielone przez 2√3
20 paź 17:23
Olllo: wykonaj działania i zredukuj podobne wyrazy W=(2−√3)3−2(1+√3)2
9 mar 12:28
Alice: uzasadnij że dla dowolnej liczby całkowitej m liczba x=m3−m jest podzielna przez 6
9 mar 12:30