matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadać ciąg
Langva:
Zbadać, czy podane ciągi są ograniczone z dołu, z góry, są ograniczone.
2+cos n
a
n
=
3−2sin n
20 paź 17:00
Godzio:
MAX
2 + 1
Z góry:
=
= 3
MIN
3 − 2
MIN
2 − 1
1
Z dołu:
=
=
MAX
3 + 2
5
20 paź 17:04