przedstaw interpretacje geometryczną następującego równania ?
Olaa.: |x+2|=3
20 paź 16:35
aniabb:
20 paź 16:37
Olaa.: skąd −5 ? ; /eh
20 paź 16:38
aniabb: |x+2|=3 są to punkty na osi odległe od punktu x=−2 o 3
20 paź 16:38
aniabb: −2−3 = −5
20 paź 16:39
aniabb: −2+3=1
20 paź 16:39
Olaa.: czyli jeśli przykład inny : |x|= 2 , to odgległość wynosi dwa ? i co dalej ?
20 paź 16:40
aniabb: to odległość od punktu x=0 wynosi 2 czyli wynik −2 lub 2
20 paź 16:41
Olaa.: ok , rozumiem już . Dziękuję
20 paź 16:43
Olaa.: aaaaaaaaaaaaaa. jak odległość jest równa 0 ?
20 paź 16:45
aniabb: to jest to ten punkt
gdy |x−10| = 0 wtedy x=10
20 paź 16:52
olaa.: ok , dziękuje
20 paź 16:56