oprocentowanie
melania: Pożyczka 2700zł otrzymana na początku roku będzie spłacona w 3 ratach na koniec lipca,
listopada i grudnia. W każdej racie będzie spłacona 1/3 początkowej kwoty pożyczki oraz
bieżące odsetki proste obliczane przy miesięcznej stopie 1,2 %. Obliczyć wysokość rat.
20 paź 15:44
aniabb: 2700/3=900
2700*0,012*7=226,8
pierwsza rata 900+226,8=1126,8
1800*0,012*4=86,4
druga rata 900+86,4=986,4
900*0,012=10,8
trzecia rata 910,8
20 paź 16:20
Eta:
Witam
"pożyczkobiorcę" 
Kapitał 2700zł będzie spłacany za każdym razem po
900zł
I rata
będzie powiększona o odsetki od całej kwoty 2700 zł za 7 miesięcy po 1,2% za m−c
zatem: 900 + 2700*7*1,2%= 900 + 226,80=..........
II rata 900 + odsetki za 4 m−ce ale już tylko od kwoty 1800 zł
zatem: 900 +1800*4*1,2%=......
III rata : 900 + odsetki za 1 m
c ale już tylko od kwoty 900 zł
zatem: 900 + 900*1*1,2%=....
dokończ obliczenia
20 paź 16:21
Eta:
20 paź 16:21
Eta:
aniab popsuła "zabawki"
20 paź 16:22
aniabb: 
tak długo wisiało
0
20 paź 16:26
melania: "witam pozyczkobiorce" − hahahha.
dziekuje, wszystkojuz jasne.
20 paź 16:44