Funkcja różnowartościowa
Kasia: Cześć

Mam 2 zadanka które zrobiłam ale nie jestem pewna co do wyników . Jeżeli ktoś by mi
pomógł je zrobić byłabym bardzo wdzięczna

Zadanie 2
X={1,2,3,4,5,6,7} A(x,y)=(1,3,5)
(2,4) B=(8). Funkcja f(x,y) − min(x,y). Znajdź f(A) i f do −1
(B).
Zadanie 3
Sprawdź czy funkcja jest różnowartościowa i napisz wzór funkcji do niej odwrotnej: log do
potęgi 3 przy podstawie 2 z (x+1)
Dzieki z góry za pomoc
Kasia: niestety nie mam przy sobie aparatu . telefon padł

. Może ktoś to rozwiązać ? Bardzo mi
na tym zależy