trzeba przedstawić wzór funkcji f w postaci kanonicznej
Mag: jak rozwiązać ten przykład ? proszę o wytłumaczenie ; )
f(x)= −3x+10
−−−−−−−−
x−3
20 paź 14:33
Mati_gg9225535: spróbuj podzielić pod kreske
20 paź 14:39
20 paź 14:40
Mag: nie bardzo mi to pomogło ; D
20 paź 14:46
Mati_gg9225535: no tylko do wzoru podstawic
20 paź 14:46
Mati_gg9225535: nie na samym dole

w polowie prawie, no przeczytaj gdzie jest o postaci kanonicznej
20 paź 14:47
Mag: dzięki ; ) a tym sposobem, jak zrobić dalej
−3x+10 −3x+10−10−10 (−3x+10)−20
−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−−−−−−−−= −−−−−−−−−−−−−−− = ?
x−3 x−3 x−3)
20 paź 15:10