równania wielomianowe
bobek: Rozwiąż równanie: 243x3 −1=0 proszę o pomoc
20 paź 14:03
Godzio: x = U{1}{33√9
20 paź 14:05
20 paź 14:05
bobek: niestety w odpowiedziach które mam w zbiorze zadań jest x = 17
20 paź 14:09
Piotr:
343 nie czasem ?
20 paź 14:10
Mati_gg9225535: wg wzoru skróconego mnożenia rozłóż a3−b3=(a−b)(a2+ab+b2)
20 paź 14:11
bobek: no właśnie w zadaniu jest 243 nie wiem czy on się pomylili czy co...
20 paź 14:12
Mati_gg9225535: i raczej 343 jak mowi
Piotr
20 paź 14:12
bobek: *oni
20 paź 14:12
Piotr:
| | 1 | |
to wstaw sobie |
| i zobacz czy wyjdzie 0  |
| | 7 | |
20 paź 14:13
bobek: Boże a człowiek się zastanawia gdzie robi błąd a tu błąd w zadaniu
20 paź 14:21