matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć?
tomcio:
(
√
3
−3
√
3
)
2
proszę o pomoc
19 paź 22:14
aniab:
=(−2
√
3
)
2
=4*3=12
19 paź 22:15
tomcio:
dzięki, to znaczy że nie muszę tutaj podstawiać wzoru skr. mn.
19 paź 22:18
aniab:
nie ..pierwiastki są takie same
19 paź 22:20