matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
Edguy:
Oblicz granicę ciągu:
−(8
n−1
)
u
n
=
7
n+1
19 paź 21:12
MQ:
1
8
u
n
=−
*(
)
n+1
16
7
8
>1 więc?
7
19 paź 21:15
MQ:
1
1
Sorry, nie
tylko
, ale to nic nie zmienia w rozumowaniu.
16
64
19 paź 21:16
Aga1.:
−8
n
*8
−1
−8
−1
8
=
*(
)
n
→−
∞
, gdy n→
∞
7
n
*7
7
7
19 paź 21:17