PROSZĘ O POMOC...
maola: | | |2x−8| | |
Wiadomo,że x∊(4;∞). Wyznacz liczbę y= |
| − {|12−3x|}{x−4} |
| | x−4 | |
19 paź 19:08
PuRXUTM: | | I2x−8I | | I12−3xI | |
y= |
| − |
|
|
| | x−4 | | x−4 | |
dla x>4 I2x−8I=2x−8
dla x>4 I12−3xI=3x−12
dokończ sama
19 paź 19:13
maola: sama... "Królowa niskich lotów" sama... jak
19 paź 19:20
PuRXUTM: no no widzę Humanistka

Jeżeli wyrażenie pod wartością bezwzględną jest mniejsze od zera to IxI=−x a jeżeli wyrażenie
pod wartością bezwzlędną jest ≥0 to IxI=x
np. I−4I=−(−4)=4 I4I=4 rozumiesz ?
19 paź 19:23
maola: rozumiem.... Rozumiem

jak czytam, to rozumiem... kiedy liczę tracę orientację, jak dziecko
we mgle... ale widzę światełko w tunelu, bardzo dziękuję, bardzo
19 paź 19:34
PuRXUTM: widzę twoja wypowiedź to jedna wielka poezja

Pięknie
19 paź 19:36
maola: Nadinterpretacja... ale to dobrze
19 paź 19:38
PuRXUTM: Może to twoja interpretacja to nadinterpretacja

Taki właśnie jest polski wszystko względne niepewne a matma to matma, ale nie mówię że polski
jest zły czasem nawet zachwycę się jaką książką czy wierszem ale na ogół na polskim nuda,...
nuda,...nuda
19 paź 19:41
maola: Kąśliwy jaki.... ale wybaczam pokornie, wciąż posypując głowę popiołem, klęcząc, dziękując za
pomoc
19 paź 19:42
PuRXUTM: znowu nadinterpretacja

zejdźmy już z tematu ja tam nie lubie niedopowiedzeń lepszej jest 1=1
i nikt się nie przyczepi że to może być tylko moja interpretacja

Przepraszam że kunsztem słowa nie dorównuje pani maolo droga
19 paź 19:45
maola: Jeszcze raz dziękuję, Ty mi życz "powodzenia", miłego wieczoru
19 paź 19:46
aniab: zdarza się że 1=2

a ile to jest 2+2?
19 paź 19:47
PuRXUTM: @ aniab ja nie mówię o jakiejś wyższej matematyce

@maola Powodzenia
19 paź 19:49
aniab: 2+2 = 5 brutto lub 3 po odjęciu podatku lub 0 jak zepsuł się kalkulator ...
19 paź 19:51
Ajtek:
2+2 czasami 4
19 paź 19:51
aniab: przy czym to ostatnie staje się regułą
19 paź 19:51
aniab: 4 jak ktoś nie ma wyobraźni;>
19 paź 19:51
maola: Jasna anielka, ja nie mam
19 paź 19:54
PuRXUTM:
19 paź 19:55
maola: Nie przyswoiłam nawet instrukcji obsługi kalkulatora, odporna na wiedzę...
19 paź 19:56
PuRXUTM: raczej "oporna na wiedzę"

rzecz jasna matematyczną
19 paź 19:57
maola: rzecz jasna

(za wytykanie jęzora, jesteś u mamy

)
19 paź 19:59
PuRXUTM: O kurde... a ty jesteś u ...... PANI
19 paź 20:03
aniab: ciekawe za co skoro maola tylko ładnie się uśmiecha...
19 paź 20:04
PuRXUTM: a co ja nie ładnie ?
19 paź 20:05
maola: Chwaląc się wątpliwym uzębieniem

aniab, dziękuję

(właśnie, za co u Pani

)
19 paź 20:06
maola: Ślicznie (krzyżując palce pod stołem), pięknie... Masz dzisiaj u mnie "fory" za pomoc
19 paź 20:06
aniab: moje ulubione zdanko dla humanistów na wypracowanie ..
piękno stylu to piękno przejrzystych rozwiązań matematycznych
19 paź 20:11
PuRXUTM: maola bo jeszczę się obrażę

I Ci takie przywale zadanie że do jutra popamiętasz
19 paź 20:13
maola: Niedawno nauczyłam się liczyć do 7, dwa razy, w każdą stronę... Litości

ładnie się
uśmiechasz, no ładnie
19 paź 20:15
PuRXUTM: nie ładnie tak kłamać
19 paź 20:19
PuRXUTM: No i widzisz jaka może być miła i przyjemna nauka matematyki
19 paź 20:19
maola: no dobra... do 5.... aż tak widać

19 paź 20:20
PuRXUTM: 
nieeee...
19 paź 20:21
maola: ale ściemnia....
19 paź 20:22
PuRXUTM: maola może jeszcze rozwiążemy jakieś zadanie ? No proszę ostatnie, za mamusię... albo za
tatusia proooszeee...
19 paź 20:25
maola: Nie zapędzisz mnie w kozi róg?
19 paź 20:26
aniab: ooo teraz maola pokazuje język...
19 paź 20:27
maola: PuRXUTM mnie zepsuł
19 paź 20:28
PuRXUTM: no to za ten język jesteś u PANI i obiecuje że w żaden róg Cię nie zapędzę
19 paź 20:29
PuRXUTM: pewnie zwal wszystko na mnie
19 paź 20:29
aniab: czemu matematyką się tak szybko nie zarażasz
19 paź 20:29
maola: Jutro,średnio raz na wieczór dodaje zadanie... Wiesz ile mnie kosztuje napisanie znaczkami i
kropeczkami trzech cyferek?
19 paź 20:30
aniab: oj wieemm.. mnie te klikanie we wzorki strasznie ogłupia...
19 paź 20:31
maola: Właśnie, dlaczego matematyką nie...

Podziwiam za to innych, tych zdolniejszych
19 paź 20:31
PuRXUTM: dawaj dawaj przyzwyczajenia są po to żeby je czasem zmieniać − rzecz jasna na lepsze
19 paź 20:32
maola: Szczujesz

nieeeeeee...... rzucam okiem na inne zadania i widzę,że macie pełne ręce roboty
19 paź 20:33
PuRXUTM: Ty nie zmieniaj tematu !
19 paź 20:35
maola: Nie dam się namówić
19 paź 20:36
Ajtek:
W sumie to ja się nudzę, mogę zerknąć
19 paź 20:36
PuRXUTM: a może dasz się umówić ?
19 paź 20:36
maola: Umówić na matematykę?
19 paź 20:37
Ajtek:
Na randkę hmmm matematyczną

.
19 paź 20:38
PuRXUTM: Ajtek na co zerknąć ? Bo leń−maola wypełniła już codzienną normę i na wszelkie możliwe
sposoby ucieka od matematyki

więc nie będziesz miał okazji się wykazać
19 paź 20:38
maola: o masz... randka... Mamy się zapytam
19 paź 20:39
PuRXUTM: o to to to randkę matematyczną

Proszę powiedz taaak
19 paź 20:39
aniab: może na mój post o Algorytmach

proooszę..
19 paź 20:39
Ajtek:
Może to i lepiej, bo gafy walę dzisiaj że wstyd

.
19 paź 20:40
maola: aniab wzywa, sio Panowie
19 paź 20:41
PuRXUTM: Ja tu zostaje, to nie dla mnie...

I co na to "mamusia" ?
19 paź 20:42
maola: Zgodziłaby się
19 paź 20:43
Ajtek:
TO ja Was zostawiam, nie będę podglądał "figli matematycznych"

.
19 paź 20:46
PuRXUTM: a tatuś ?
19 paź 20:52
maola: Zadzwonię do niego, chwileczkę
19 paź 20:53
PuRXUTM: Dobra nie dzwoń, nie to nie, obejdzie się
19 paź 20:55
maola: 
poza tym... późno poszłam do szkoły
19 paź 20:55
PuRXUTM: albo zadzwoń

O której jutro? żebym się przygotował, wiesz,... psychicznie ?
Na to jedno zadanie, oczywiście

Żeby tu nie było żadnych nadinterpretacji
19 paź 20:56
maola: Jakieś proste dodawanie, dźwignę... jakoś
19 paź 20:57
PuRXUTM: no to może 0,(9) + 0,(9) − podpowiem że takie rozwiązują dzieci w podstawówce
19 paź 20:59
maola: o jaaaaaa cieeeeeee.... skonsultuję to, mam tu sztab podpowiadaczy...
19 paź 21:00
PuRXUTM: to do jutra muszę spadać

CZekam jutro o 20.00 spróbuj nie przyjść
19 paź 21:00
Ajtek:
Za trudne

.
19 paź 21:00
maola: Będę
19 paź 21:01
aniab: czyżby jednak 2 czyżyki? ;>
19 paź 21:02
19 paź 21:05
maola: hahahahaha

Dziękować
19 paź 21:10