matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile ile ? :D
ahh.:
Ile to bedzie sin z 5/3 pi ?
19 paź 17:57
Ajtek:
Zerknij tutaj
430
19 paź 18:02
ahh.:
wyszło mi , ze sin =
√
3
/2 a cos = 1/2 dobrze?
19 paź 18:04
Saizou :
5
5
np.
π=
*180=300
o
3
3
√
3
zatem sin300=−sin(270+30)=−cos30=−
2
19 paź 18:11
Ajtek:
√
3
sin=−
, jesteś w 4 ćwiartce.
2
19 paź 18:12
Piotr:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sin%28%285pi%29%2F3%29
19 paź 18:12