zad
Pawel: Proszę o pomoc potrzebuje pochodne cząstkowe podanych funkcji a) f(x,y)=2x2+2y2−ln(x−y)
b)f(x,y)=3(x−1)2+4(y+2)2
19 paź 12:04
aniab: b)
f'x = 6(x−1)+4(y+2)2
f'y = 3(x−1)2+8(y+2)
19 paź 12:08
19 paź 12:10
Pawel: Dziękuję Pani
19 paź 12:33
Pawel: a to jest dobrze?
19 paź 12:36
19 paź 12:46
Pawel: coś mi tu nie pasuje
19 paź 13:06
aniab: pytaj ..może gdzieś czegoś nie zauważyłam ..
19 paź 13:08
AC:
f'x =6(x−1)
f'y =8(y+2)
19 paź 13:48
aniab: aaa teraz widzę swój błąd
19 paź 13:55
19 paź 13:58
Pawel: No właśnie o to mi chodziło dzięki
19 paź 14:39