matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kresy
Aneta:
wyznacz kresy dolne i górne!
1
a={1+
: n∊ℕ}
n
2
wiem że supA=2 a infA=1 jedynie potrafie wykazać supA=1 tzn: n≥1 |
2
n
2
≥1 /≥n
2
1
1≥
n
2
1
1+
≤1+1≤2 ≤tzn że supA=2
n
2
a infA=1 1. ∀x∊ℛ takie że (m≤1)1≤x 2.∀m'>m, ∃x∊R, m'>x wykaż 1 i 2
18 paź 21:43
Aneta:
18 paź 22:58
Aneta:
pomóżcie
18 paź 22:59
Aneta:
18 paź 23:05
Aneta:
18 paź 23:08