matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosty logarytm
matura_z_matematyki:
Wiadomo, że log
6
2=a. Wyznacz log
24
36 w zależności od a. Jakaś wskazówka
11 maj 17:12
@Basia:
log
6
36
2
log
24
36 =
=
=
log
6
24
log
6
(6*4)
2
2
2
2
=
=
=
log
6
6 + log
6
4
1+log
6
2
2
1+2log
6
2
1+2a
11 maj 17:18
@Basia:
log
6
36
2
log
24
36 =
=
=
log
6
24
log
6
(6*4)
2
2
2
2
=
=
=
log
6
6 + log
6
4
1+log
6
2
2
1+2log
6
2
1+2a
11 maj 17:18
matura_z_matematyki:
dziekuję Basiu
11 maj 17:21