Pomocy nie czaje nic :/
Piotrek: W graniastosłupie prawidłowym czworokatnym krawędź podstawy ma długosc 3 pierwiastki z 2, a kąt
nachylenia przekatnej graniastosłupa do podstawy ma miare 45 stopni.Oblicz pole powierzchni i
objetosc tego graniastosłupa
11 maj 17:01
Piotrek: nie wiem jak to obliczyć a na jutro muszę mieć i nie ma zadnej wysokości ani nic tylko to
blagam pomocy

:(
11 maj 17:09
bigduck: a = 3{2}
H = 3{2} * {2} = 6
V = a2*H = 18*6= 108 j3
P = 2*a2 + 4*a*H = 2*18 + 4*6*3{2} = 36 + 72{2}
11 maj 17:21
bigduck: a = 3√2
H = 3√2 * √2 = 6
V = a2*H = 18*6= 108 j3
P = 2*a2 + 4*a*H = 2*18 + 4*6*3√2 = 36 + 72√2
11 maj 17:27
Piotrek: mam pytanie co to sa te {2} to sa
√2
11 maj 17:31
11 maj 17:32
Piotrek: tam jest 108j
3 
czy bez tego j
11 maj 17:44
tim: j3 inaczej jednostki szescienne (można ale nie trzeba pisać)
11 maj 17:45