...
radek: ile ma pierwiastkow wielomian 2x7+4x3
18 paź 19:19
Piotr:
1 pierwiastek rzeczywisty
18 paź 19:21
Rodney: jeden

x
0 = 0
18 paź 19:21
PuRXUTM: 2x7+4x3=2x3(x4+2) teraz dokończ sam, ile ma pierwiastków
18 paź 19:21
PuRXUTM: Piotr a da się na studiach ogarnąć te liczby urojone, tak na "chłopski rozum" czy trzeba ślepo
ufać wykładowcy ?
18 paź 19:22
radek: no to 2x3(x4+2) = 0 wiec x musi sie =0
18 paź 19:23
PuRXUTM: @radek tak
18 paź 19:24
Piotr:
@PuRXUTM
ja nie mialem na studiach

najwazniejsze i
2 = −1
18 paź 19:26
PuRXUTM: no i właśnie to
Piotr dziwnie wygląda
18 paź 19:32