zapisz bez uzywania symbolu wartosc bezwzglednej
Marta94: a) (3 −
√2 ) =
b) (8 + 3
√5 ) − ( 2
√5 − 8 ) =
prosze o rozwiazanie
18 paź 19:05
Piotr:
rozumiem, ze () to ||
musisz ocenic czy wartosc pod wartoscia bezwzgledna jest dodania czy ujemna
18 paź 19:06
Marta94: tak to ll orzeoraszam za pomylke . . ja sie nie znam na tym

prosze rozwaz \;
18 paź 19:10
Piotr:
to sie poznaj !
zrobie za Ciebie a i tak nie bedziesz umiec.
3−√2 jest dodatnie czy ujemne ?
18 paź 19:12
PuRXUTM: √2≈1,42 więc 3>√2 więc 3−√2>0 więc I3−√2I=3−√2
18 paź 19:12
Marta94: a co do b): tak to ma byc?
8+ 3√5 − 2√5 +8=
5√5 + 16
co do 5√5 nie wiem czy tak sie dodaje
18 paź 19:30
PuRXUTM: ma być 16+√5
18 paź 19:35
Marta94: aa nie wiem czemu dodalam xd
18 paź 19:36