podaj największą wartość liczby a , dla której nierówność nie ma rozwiązania
Tadzik: Wykres funkcji f określonej wzorem f(x)=2x przesunięto o wektor w=[−2,1] i otrzymano wykres
funkcji g.
a) Napisz wzór funkcji g
b) Podaj współrzędne punktu przecięcia wykresu g z osią y
c) Podaj największą wartość liczby a, dla której nierówność g(x)=<a nie ma rozwiązania.
−−−−−−−−−−−
Podpunkty a) i b) zrobiłem, natomiast kompletnie nie wiem jak się zabrać za c), dajcie jakąś
wskazówkę
18 paź 18:36
MQ: Chodzi o asymptotę dolną poziomą, czyli w tym przypadku 1.
18 paź 18:45
Tadzik: o ja durnowaty, czemu na to nie wpadłem sam...
18 paź 18:47
sds: (x√2 (√x)8)p{2}
23 wrz 23:15