?
Patryk: | (cosα+1)sinα | | √2 | |
| = |
| √(1+cosα)3 a takie , |
| 6sin(α/2) | | 6 | |
pisze wam to bo robię zadania z stereometrii a moje odpowiedzi różnią sie z tymi z książki a
sam nie umiem sprawdzić czy są takie same
18 paź 18:24
Patryk: ?
18 paź 18:49
+-: α=π/2
18 paź 18:58
Patryk: co mi to da ,bo nie wiem
18 paź 18:59
Maslanek: Rozwiązał Ci równanie chyba
18 paź 19:01
Patryk: czyli to nie jest tożsamość ?
18 paź 19:06
+-: jest
18 paź 19:12
18 paź 19:12
Maslanek: Nie jest to tautologia
18 paź 19:13
Patryk: ale tam jest (1+cosα)3 pod pierwiastkiem
18 paź 19:15
18 paź 19:18
+-: Chyba znasz te wzory przek ształć przy ich pomocy lewą stronę, a otrzymasz prawą
sinα=2sinα/2cosα/2
1+cosα=2cos2α/2
18 paź 19:18