matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Daria:
Oblicz: 1. (1+4i)
4
2.u{1} {|1−
√
3
i|}
18 paź 18:19
Mila:
1) (1+4i)
4
=[(1+4i)
2
]
2
=[1+8i−16]
2
=(8i−15)
2
= =−64−240i+225=161−240i
1
2)
taki przykład?
|1−
√
3
*i|
18 paź 20:17