matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyraź :
onaaa:
Wyraź prędkość 5 cm/s w m/h w i 20m/s w km/h .
18 paź 17:45
Trivial:
1
1 cm =
m
100
1
1
1
1
1 s =
min =
(
h ) =
h
60
60
60
3600
cm
1
m
100
m
1
=
= 36
s
1
h
3600
h
cm
m
5
= 5*36
= ...
s
h
Drugie analogicznie.
18 paź 17:50
Daisy:
5
cm
s
=5 *
1
100
m * 3600
1
h
= 180
m
h
18 paź 17:51