wielomiany równe
Saizou : znajdź parametry dla których wielomianu W(x) i P(x) są równe:
W(x)=(x−2)(ax2−bx+c)
P(x)=x3−4x2+3x−10
i wychodzi mi że nie mam takich parametrów
18 paź 17:16
ICSP: i dobrze Ci wychodzi
18 paź 17:18
Piotr:
a jak robiles ?
18 paź 17:18
Piotr:
ehh nie spojrzalem czy jestes
18 paź 17:19
ICSP:
18 paź 17:20
Saizou : W(x)=x3+(−b−2)x2+(c+2b)x−2c
a żeby był równe to
−4=−b−2
b=2
−2c=−10
c=5
c+2b=3 i tu wychodzi sprzeczność więc Nie ma takich parametrów
18 paź 17:21
Ajtek:
Z ciekawości zerknąłem i widok układu postów mnie nie dziwi

.
Cześć
ICSP, Piotr, Saizou 
.
18 paź 17:21
Piotr:
Witam
Wszystkich
18 paź 17:22
Saizou : ja również Witam
ICSP, Piotra i Ajtka (kolejność losowa

)
18 paź 17:24