matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj o jaki wektor
matematyka xdd:
podaj o jaki wektor należy przesunąć wykres funkcji f aby otrzymać wykres funkcji g f(x)=3/x , g(x)=3 −6 x−4
18 paź 17:13
PuRXUTM:
[4,−6]
18 paź 17:16
MQ:
3
y=
dla f(x)
x
3
y−(−6)=
x−4
v
y
=−6 v
x
=4 v=[4,−6]
18 paź 17:17