matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
Qbis:
doprowadz do prostszej postaci : 2
√
2
−
√
32
+
√
288
18 paź 13:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
32 = 2
5
= 2* 2
4
= 2* 4
2
288 = 2*144 = 2*12
2
dasz sobie radę dalej
18 paź 13:17
Qbis:
ok , dzięki
18 paź 13:19