matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
rety:
Oblicz całkę
y
∫
dy
1+y
2
18 paź 09:12
aniab:
2y
=1/2 ∫
dy
1+y
2
podstaw za t = 1+y
2
wynik ln(1+y
2
)
18 paź 09:13
aniab:
bo dt = 2ydy i porównaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/2120.html
18 paź 09:15
rety:
1
a nie będzie wynik
ln(1+y
2
) ?
2
18 paź 09:18
aniab:
tak zapomniałam o 1/2
18 paź 10:16
rety:
dzięki
18 paź 10:43