17 paź 23:54
17 paź 23:58
ss: około 1?
17 paź 23:59
tt:
około 1 ?
18 paź 00:01
ss: nie wiem
18 paź 13:39
ICSP: π = 180
o
| | 180o | |
sin |
| = |
| | 3 | |
18 paź 13:43
ss: sqrt3 / 2
18 paź 13:54
ICSP:
18 paź 13:55
ss: i to to jest pierwszy wyraz ciągu? a jak policzyc 2?
18 paź 13:58
ICSP: podstawiaj kolejno za n = 1,2,3,4,5,
podpowiem że a
1 = a
3 = a
5 = ...
a
2 = a
4 = a
6 = ...
tylko jeśli mnie pamięć nie myli to
| | √3 | | π | |
arcsin |
| = |
| i tak zostawiasz. |
| | 2 | | 3 | |
18 paź 14:01
ss: a1= − sqrt3 / 2
a2= sqrt3 / 2
a3= − sqrt3 / 2
a4= sqrt3 / 2
a5= − sqrt3 / 2
tak?
18 paź 14:03
ss: czy
a1= − π/3
a2= π/3
a3= − π/3
a4= π/3
a5= − π/3
18 paź 14:04
ICSP: ja bym raczej stawiał na odp :
ale pewien w 100% nie jestem.
18 paź 14:04
aniab: jak ICSP
18 paź 14:05
ss: aha
a skad wiadomo ze arcsin sqrt3 / 2 = π/3
?
18 paź 14:07
ss: ?
18 paź 14:29
ICSP: arcsin y = x ⇒ sinx = y
18 paź 14:29