oblicz
adaś:
Oblicz :
5−2+5−3= ?
Jakie tu obowiązują zasady?
17 paź 22:41
aniab: 1/25+1/125 = 5/125+1/125=6/125
17 paź 22:42
PuRXUTM: | | 1 | | 1 | |
może po prostu |
| + |
| =...  |
| | 25 | | 125 | |
17 paź 22:42
adaś: no tak, dzięki
17 paź 22:45
Krzysiek : Adas obowiazuje tutaj taki wzor (liczba podniesiona do potegi calkowitej ujemnej
| | 1 | | 1 | |
Teraz masz 5−3= |
| = |
|
|
| | 53 | | 125 | |
| | 1 | | 1 | | 6 | |
Wiec 5−2+5−3= |
| + |
| = |
|
|
| | 25 | | 125 | | 125 | |
teraz wlacz myslenie i zobacz czy to np da sie skrocic ten ulamek przez 3 czy nie da rady i
dlaczego
Masz napisac . Nawet odpowiedz nie wiem dlaczego ale masz napisac.
18 paź 08:04
adaś: Krzysztof spójrz na mój post z →17 paź 22:45 "no tak ,dzięki " To znaczy że już więcej pomocy
nie potrzebuje
18 paź 15:59
Krzysiek : Ale ja CI wierze bo nie mam powodow CI nie wierzyc . Tylko nie napisales czy ten ulamek mozma
skrocic przez 3
18 paź 16:05
adaś: Szanuje to że mi pomagasz bardzo ! Ale jak już wiem co robię źle, to sądzę ,że nie ma sensu
abyś się wysilał dodatkowo
18 paź 16:14