log
pola: log
2 x log100=


nie rozumiem wzoru z ktorego mam skorzystac
17 paź 22:38
ZKS:
Ile wynosi log (100)?
17 paź 22:42
aniab: jak nic nie ma w podstawie to w domysle jest to 10
17 paź 22:43
Piotr:
log2 z czego ?
17 paź 22:45
ZKS:
Według mnie taki jest zapis.
log2(x) * log (100)
17 paź 22:46
ZKS:
Ale niech lepiej autor tematu się wypowie.
17 paź 22:47
Ajtek:
Cześć
ZKS 
.
Odczytałem ten przykład podobnie jak
Piotr.
17 paź 22:47
Piotr:
Ajtek jak bylo na meczu ?
17 paź 22:48
ZKS:
Witam
Ajtek.

Trzeba tylko czekać aż autor się wypowie.
17 paź 22:48
Eta:
A w/g mnie taki log2(log100) = log22= 1
17 paź 22:52
Ajtek:
Bardzo fajnie. Atmosfera dobra, troszkę ochrypłem. Jakieś dwa rzędy wyżej siedział koleś, który
głosem zażynanego barana próbował kierować dopingiem w naszej okolicy. Na szczęście szybko
zobaczył, żę jednak to nie On będzie "wodzirejem".
Siedziałem prawie pod samym dachem, wysokość jakiegoś 6−7 piętra, widoczność genialna. Przed
meczem obeszliśmy cały stadion, przysiadając tu i ówdzie. Doszedłem do wniosku, że z góry
widocznośćjest zdecydowanie lepsza, anieżeli z dołu.
Można było Anglię ograć i mam lekki niedosyt z tego powodu. Generalnie jestem zadowolony.
Wróciliśmy do domu w godzinę od zakończenia meczu, dzięki czemu zaliczyłem randkę matematyczną

.
17 paź 22:55
ZKS:
Możliwe.
17 paź 22:55
Ajtek:
Cześć
Eta 
. Co oko fachowca, to oko fachowca

.
17 paź 22:56
pola: zadanie:
log
2(log20+log5)
nawias to log100
17 paź 22:56
ZKS:
Eta zwycięzca konkursu.
17 paź 22:59
Eta:
Zobacz wpis 22: 52
17 paź 23:00
Ajtek:
A dla zwycięzcy należy się

.
17 paź 23:00
Eta:
17 paź 23:00
pola: hahah, przepraszam, ze tak długo, rozwiązywałam inne. Dlaczego odpowiedzią jest 1? z jakiego
wzoru skorzystać ?
17 paź 23:01
ZKS:
Ale żadnych napinek nie było ze strony jakiś kibiców nikt się tam nie rzucał?
17 paź 23:01
Eta:
@pola
log100 =2 bo 102= 100
i teraz log2(log100)= log2(2) = 1
17 paź 23:03
Ajtek:
Pod tym względem było bardzo spokojnie, powiedziałbym klasa sama w sobie. W okolicy siedzieli
też ludzie ze śląska. Nikt na to nie zwracał uwagi, poza gwarą oczywiście. Wszyscy kibicowali
Polsce. Zresztą nie widziałem nikogo, nie mówie że nie było takich osób, w
szalikach/koszulkach klubowych. Szaliki tylko biało−czerwone widziałem z napisem Polska.
17 paź 23:04
pola: dziękuję
17 paź 23:04
ZKS:
To kulturka jak tak na stadionie była.

Cieszy to że Polacy jednak potrafią się zachować.
Jak tam udało Ci się dostać koszulkę kogoś?
17 paź 23:07
Ajtek:
Z wysokości, o ktorej wspomniałem to wędkę musiałbym mieć

.
17 paź 23:08
ZKS:
Szybko zbiec na dół haha ale z wędką też dobry pomysł.
17 paź 23:10
Ajtek:
Cięzko by było to zrobić, zejście do szatni jest "pod" sektorem biznes czy coś w tym stylu, a
tam dostepu nie ma

.
17 paź 23:13
ZKS:
No ale najważniejsze że wycieczka na stadion narodowy się udała.
17 paź 23:19
Ajtek:
Wycieczka

No tak byłem pierwszy raz na stadionie. A mijam go czasami

.
17 paź 23:20
ZKS:
Przepraszam oczywiście za słowo wycieczka źle to zabrzmiało nie miałem na myśli
że poszedłeś tam na piknik.
17 paź 23:26
Ajtek:
Polazłem zobaczyć trochę dobrej piłki w wykonaniu Reprezentacji i o dziwo nie zawiodłęm się

.
17 paź 23:28