matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elo
cr:
dany jest ostrosup prawidlowy czworokotny o wszytskich krawedziach rownych 8. Powierzchnia boczna tego otrosupa jest rowna?
17 paź 21:36
Mila:
P
b
=4*P
Δ
a
2
√
3
8
2
√
3
P
Δ
=
=
4
4
P
b
=64
√
3
17 paź 21:49
dero2005:
a = 8
a
2
√
3
P
b
= 4*
= a
2
√
3
= 8
2
√
3
= 64
√
3
4
17 paź 21:51