wykresy
jan: mam do narysowania wykres
y=log2x y=|log2x| y=log2|x|
pierwszy juz narysowalem. moglby ktos napisac mi jakie powinienem zrobic przeksztalcenia aby
narysowac kolejne 2 z modulami?
17 paź 21:21
Mati_gg9225535: rsujesz normalnie log2x tylko przekształcasz y=|f(x)| oraz w ostatnim przykladzie y=f(|x|)
17 paź 21:25
Maslanek: y=log2x
y1=|log2x| − przekształcasz y − odbicie symetryczne części wykresu spod osi OX nad nią.
y2=log2|x| − przeksztalcasz y − odbicie symetryczne części wykresu z prawej strony OY na jej
lewo.
17 paź 21:25
17 paź 21:26