matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2 pkt jest za to
koo:
OBLICZ SINUS KATA NACHYLENIA PRZEKĄTNEJ SZECIANU DO PODSTAW TEGO SZECIANU
17 paź 21:19
dero2005:
d = a
√
2
h = a D =
√
h
2
+ d
2
=
√
a
2
+ (a
√
2
)
2
=
√
a
2
+ 2a
2
=
√
3a
2
= a
√
3
h
a
√
3
sinα =
=
=
D
a
√
3
3
17 paź 21:43