funkcja
Danio: Naszkicuj wykres funkcji:
f(x) = | | | x | −2 | + 1 |
Proszę o wyjaśnienie krok po kroku, dziękuję.
17 paź 21:17
Mati_gg9225535:
1. y=x
2. T
u=[0,−2]
y=x−2
2. y=f(|x|)
y=|x|−2
3. y=|f(x)|
y=||x|−2|
4. y=T
u=[0,1]
y=||x|−2|+1
5. y=|f(x)|
y=|||x|−2|+1|
rysujesz po kolei te przekształcenia
17 paź 21:28
Mati_gg9225535: w 4. Tu=[0,1] bez tego "y=" nie wiem skad mi to wskoczyło
17 paź 21:30
Danio: Dziękuję, mam jeszcze jeden wykres:
17 paź 21:39
aniab:
dla x<3 f(x)=1
dla x>3 f(x)=3
17 paź 22:00
Mila:

D:
x≠3
1) x>3 to |x−3|=
df x−3
2)x<3 to |x−3|=−(x−3)
17 paź 22:11