matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosup
koo:
dany jest ostrosup prawidlowy czworokotny .Przekatna podstawy tego ostrosupa jest rowna 4 a wysokosc 6 . Objętość ostrosłupa
17 paź 21:13
Mila:
1
V
o
=
*P
podstawy
*H
3
1
1
P
podstawy
=
p
2
=
*4
2
=8
2
2
V
o
=....dokończ
18 paź 15:25