help
Marcin: W(x)= 2x4+x3+4x2+x+2
11 maj 16:09
Mickej:
2x4+2x2+2x2+2+x3+x=0 dalej chyba już sobie poradzisz
11 maj 16:14
Kris_garg:

Mam pytanie a propo wielomianów :
x
3 − 5x
2 + 7x − 3 ≤ 0 podzielilem przez (x−1)
W(x)= (x−1)(x
2 − 4x + 3)
x1= 1 x2= 1 x3= 3 czyli jak dobrze mysle (x−1)
2(x−3)
x∊(−
∞,1> <1,3>

w odpowiedzi jest tylko x ∊(−
∞,3>
11 maj 16:25
Tomek: Przeciez to takie same odpowiedzi
11 maj 16:35
Kris_garg: o to mi chodzilo czy mozna tak zapisywac czy to jest bład

ale jak takie same to chyba nie
bład
11 maj 16:39
Tomek: Ale po co tak zapisywac...
11 maj 16:41
11 maj 16:42