zadanie z fizyki
Ania: Zależność położenia od czasu opisuje równanie: x(t)=x0 − At + Bt2, gdzie x0=5m, A=4m/s,
B=1m/s2. Znaleźć zależność prędkości oraz przyśpieszenia od czasu. Sporządzić wykresy tych
zależności. Obliczyć średnią prędkość w przedziale czasu od t1=0, t2=4s.
17 paź 20:19
Maslanek: x(t)=5−4t+t
2
| | Δs | | x(4)−x(0) | | 5−5 | |
Vsr= |
| = |
| = |
| =0. |
| | Δt | | 4−0 | | 4 | |
Inną sprawą byłaby szybkość
17 paź 21:14
Maslanek: Chociaż nie... Bez sensu

...
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
Vsr= |
| 0∫4 V(t) = |
| 0∫4 (2t−4) dt = |
| |8−4 − (−4)| = |
| * 8 = 2. |
| | 4−0 | | 4 | | 4 | | 4 | |
Może tak
17 paź 21:16
Ania: jaka jest zależność prędkości oraz przyśpieszenia od czasu?
17 paź 21:17
Maslanek: Kolejno pierwsza i druga pochodna drogi po czasie
17 paź 21:20
imię lub nick: umie ktoś to ogarnąć?
28 paź 22:00