matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań (logarytmy)
Zajc:
3
x
* 2
4
+
x
= 576 y = 4 + x
17 paź 19:31
ICSP:
3
x
* 2
x
* 2
4
= 576 6
x
* 16 = 576 6
x
= 36 x = 2 y = 6
17 paź 19:32
Zajc:
Dziekuje
17 paź 19:36