wykresy funkcji f(x)
jamajka1945: heeej, mam problem z kilkoma zadaniami, bardzo proszę o pomoc

1. naszkicuj wykres funkcji
a) f (x) = | |x| −2 |
b) f(x) = | √(x−1)² −3 |
2. Naszkicuj wykres funkcji f i określ liczbę rozwiązań równania f(x) = m w zaleznośći od
parametru m.a) f(x) = |x+2| + |x−2|
b) f(x) = √x² + √x²−6x+9
c) f(x) = | |x−1| −3 |
Z góry dziękuję!
17 paź 18:21
miś:): a) f(x)= ||x|=2|
f(x)= |x|−2
y= x−2
robisz tabelke i na podstawie tabelki wykres
b) f(x)= |pierwiastek (x−1)(x+1) −3|
y= |pierwiastek x2+x−x−1 −3|
y= |pierwiastek z x2−1 −3|
y= pierwiastek z x2−1 −3
i robisz tabelke, na podstawie tabelki wyres
17 paź 19:20
miś:): 2. a) f(x)=|x+2|+|x−2|
f(x)= x+2+2−x
f(x)= 2x
y=2x
b) f(x)= √x² + √x²−6x+9
f(x)= x+x−6x+9
y= −4x+9
c) f(x)= ||x−1|−3
y= |x−1|−3
y=x−4
do każdego przykładu tabelka i wykres
17 paź 19:46