matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ukłąad równań liniowych. Macierze i liczby zespolone.
Paula:
Jeśli ktoś mógłby pomóc to bardzo proszę. Mamy układ równań który trzeba wyznaczyć : x+2y+z=1−i 2x+3y+z=1 3e
i
π
−(1+i
√
2
)y+4e
1π
4
*z=3
√
2
−5j
17 paź 17:48