Pomocy
Jaaa: Oblicz, która godzina czasu słonecznego jest w punkcie A (45W), gdy w Warszawie (21E) jest
godzina 9.00 czasu słonecznego. Pomocyyy
11 maj 15:47
Jaaa: Ej pomóżcie:(
11 maj 16:58
11 maj 16:59
Darek: W −−> 0 −−> E
mamy jedno po stronie W, drugie po E, wiec dodajemy stopnie
45oW+21oE=66o
1o=4' gdzie ' to minuta
66o=x
x=264'=4h24'
na W jest wczesniejsza godzina wiec
9h=860'
860'−4h24'= 436
gdy w Warszawie jest 9 to w pkt A jest 4:36 czasu slonecznego
11 maj 17:07
Jaaa: Dzieki
11 maj 17:13